Ehdot

Tervetuloa purjehtimaan s/y Serendipityllä !

Täältä löydät ehtomme ja käytännön vinkkejä huomioitavaksi purjehdusta suunniteltaessa. Lisätietoja saat parhaiten sähköpostilla.

Ehdot

Varaus tehdään sähköpostitse tai puhelimitse. Lopullinen hinta sovitaan asiakkaan kanssa palvelukokonaisuus huomioiden. Laskutamme varausmaksuna 20% purjehduksen kokonaishinnasta ellei erikseen muuta sovita. Loppusumma maksetaan ennen purjehdusta.

Asiakkaan halutessa voidaan purjehduksen ajankohtaa muuttaa. Varatun purjehduksen ajankohdan voi muuttaa veloituksetta 7 vrk ennen purjehdusta, mikäli vapaita aikoja on tarjolla. Mikäli tilaisuuden ajankohdan muuttaminen ei onnistu kuluvalla kaudella, voimme siirtää tilaisuuden myös seuraavalle kaudelle asiakkaan niin halutessa.

Varauksen perumisesta 1vk ennen purjehduksen ajankohtaa veloitetaan 200 eur peruutusmaksu. Peruutuksen tapahtuessa 1–7 vrk ennen tilaisuutta, varaamme oikeuden pidättää 20% varausmaksun.

Asiakas on velvollinen suorittamaan maksun näiden ehtojen mukaisesti ja noudattamaan purjehduksen aikana kipparin neuvoja ja ohjeita.

Turvallisuuden varmistamiseksi FlyC pidättää oikeuden tehdä muutoksia reittisuunnitelmaan, purjehduksen kestoon tai ajankohtaan, mikäli sääolosuhteet tätä edellyttävät. Purjehduksen ajankohtaa voidaan siirtää tai purjehdus voidaan perua, mikäli tuulen nopeus on yli 13 m/s. Asiakkaalle palautetaan maksetut maksut, mikäli purjehdus perutaan kokonaan. FlyC pidättää oikeuden keskeyttää purjehdus, jos asiakas ei noudata kipparin neuvoja ja ohjeita. Näissä tapauksissa maksettuja maksuja ei palauteta.

Purjehdusohjeet

Purjehdus-ohjeet

Purjehduksemme alkaa normaalisti Naantalin Kultaranta Marina vierassatamasta. Ellei muuta ole sovittu, palaamme purjehdukselta lähtösatamaan.

Kuten ennen lentoakin käydään turva-asiat läpi, samalla tavalla kipparin johdolla käymme veneeseen ja purjehdukseen liittyvät turva-asiat läpi;

  • yleiset säännöt
  • liikkuminen veneessä ja veneen tilojen esittely
  • veneen irrottautuminen ja kiinnittyminen laituriin
  • turvaohjeet
  • purjehduksen perusasiat
  • turvavälineiden jakaminen ja käyttöohjeet

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta purjehduksesta. Miehistö (kippari + 1 miehistön jäsen) vastaa kaikesta purjehdukseen liittyvästä sinun nauttiessa maisemista ja hyvästä tunnelmasta. Mikäli haluat, voit osallistua aktiivisesti purjehdukseen, jolloin opastamme ja neuvomme sinua kaikessa.

Vene on katsastettu 10 matkustajalle.

Olosuhteista riippuen pienimuotoinen syöminen onnistuu purjehduksen aikanakin. Lounasta tai päivällistä varten on paras kiinnittyä tai ankkuroitua, jolloin syöminen on mukavampaa. Veneessä mahtuu kerralla pöydän ääreen syömään noin 6-8 henkilöä, ja hyvällä säällä ulkona avotilassa enemmänkin. Voimme myös suunnitella reitin niin, että sen varrelta löytyy ravintola, johon voimme tehdä teille myös varauksen.

Veneessä emme voi tarjoilla alkoholia mutta halutessanne voitte ottaa omia alkoholijuomia mukaan. Tölkit ovat turvallisempia veneessä kuin lasipullot. Muita juomia varten veneestä löytyy kattava valikoima laseja.

Merellä on pääsääntöisesti viileämpää kuin maalla – etenkin alkukesästä kun merivesi on kylmää.

Pukeutumisen suhteen kannattaa olla käytännöllinen ellei sitten ole poikkeuksellisen lämmin hellepäivä tiedossa. Ota riittävästi lämmintä vaatetta mukaan; veneestä löytyy kuori-/sadetakki ja kuori-/sadehousut sekä saappaat. Jos käytät omia, tuulenpitävä takki ja housut ovat erinomaiset ja niiden alle kerrospukeutumisen periaatteita noudattaen lämmintä vaatetta. Suosittelemme vaaleapohjaisia tossumaisia jalkineita tai purjehduskenkiä, jolloin liikkuminen on turvallista ulkona ja sisällä.

Pelastusliivit ja muut tarvittavat turvavarusteet löytyvät veneeltä.

Viileästä säästä huolimatta merellä auringon säteily on voimakkaampaa kuin maalla, joten suosittelemme aurinkolaseja sekä päähinettä (pipo tai lippalakki) suojaamaan sekä auringolta että viimalta.

Safety First on periaatteeni purjehduksissa; turvallisuuden varmistaminen lähtee valmistautumisesta ja suunnittelusta, ja se jatkuu koko purjehduksen ajan kunnes olemme kiinnittyneet takaisin lähtösatamaan.

Lähtökohtani on, että jokainen matkustaja kokee olonsa turvalliseksi purjehduksen aikana. Aluksen päällikkönä edellytän myös, että jokainen matkustaja tekee oman osansa turvallisen purjehduksen eteen. Tähän kuuluu pelastusliivien käyttö koko purjehduksen ajan ja alkoholin kohtuullinen käyttö. Mikäli matkan turvallisuus on vaarassa, purjehduksen keskeyttäminen on aluksen päällikön velvollisuus.

Tupakointi veneen sisä- ja ulkotiloissa on kielletty.

Veneessä on katsastusmääräysten mukaiset turvallisuusvarusteet ja kipparilla vaadittava kokemus ja koulutus sekä kuljettajantodistus.

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulla kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä – vastaan mielelläni kysymyksiisi. 

Mikko Kallio
mikko.kallio@flyc.fi
0400 876556